Norwegian Paws

Generelt => Underholdning => Spill => Emne startet av: Miles T.F. Baxxter på 11. apr, 2008, 11:05

Tittel: Rollespill
Skrevet av: Miles T.F. Baxxter11. apr, 2008, 11:05
Jeg trodde vi hadde en egen rollespill tråd her, men det var kanskje i det gamle forumet...

Uansett. Noen her som driver med, har drevet med, eller generelt er interessert i rollespilling? Jeg tenker hovedsaklig på pen og papir varianten, også kalt tabletop roleplaying - som jeg formoder er fordi man ofte spiller rundt et bord.
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: VVolfsong11. apr, 2008, 17:53
Jeg spiller når jeg er hjemme på Karmøy. Det går for det meste i Exalted (http://www.white-wolf.com/exalted/), som er fantastisk... hehe.

Dog det er ikke helt sikkert det kan kalles Exalted lengre hos oss da... Vi har nettopp gått over til å bruke en modifisert utgave at reglene til Wushu (http://www.bayn.org/wushu/index.html) i stedet for White Wolf sitt standard system. Det er mer beskrivende og mindre mekanisk. I stedet for å beskrive hva vi har tenkt å forsøke å gjøre og så la terningene bestemme hvor bra eller dårlig det går, så skjer alt akkuratt slik vi beskriver det men terningene avgjør hvor stor effekt det vi beskrev hadde. Er litt vanskelig å forklare, men det er mye friere i hvert fall... hehe.

Ellers så hender det at jeg spiller litt D&D, eller en rekke andre random spill en sjelden gang i blandt.
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: roo_fan11. apr, 2008, 20:09
Vel prøvd GURPS, men tar alt for mye av min fritid. Skal nok se på det om noen år.
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Kixt11. apr, 2008, 22:49
Faller D&D under dette? :3
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: StLoke12. apr, 2008, 01:04
D&D er essensen av dette, Txik. Jeg spiller tabletop, alt fra Whitewolf til D&D. Spiller aktivt en gang i uka nå, altfor lite dessverre.
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Ziggy Wolf12. apr, 2008, 14:32
ok noen lyst til å få til et dnd game over msn, irc skype eller no?
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Kixt13. apr, 2008, 11:07
Huff, er lenge siden jeg har spillt D&D nå, sist gang jeg spellte det var over to år siden nå, for det meste speller jeg mere online RP games, hvor du skriver og er characteren i en annen verden..

ekke sånn quest greier..Men du er i en verden med fullt av andre spellere..Og du Rper ut characteren din
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Miles T.F. Baxxter13. apr, 2008, 15:58
En gang i uken er da mye, StLoke.

Ble nettopp ferdig med å spille Draug denne helgen, det norske rollespillet som finner sted i Norge ca. år 1800. Spilte ei bondekone der som var jordmor, mor til fire, og som hadde ei magisk kjevle. For det meste ganske morsomt, men litt slitsomt å prøve å snakke med litt "bredere dialekt" enn man gjør vanlig hele tiden. Ett av høydepunktene var å få jage lensmannen med kjevla mi. Han fikk også litt bank av vår ildsinte fjøsnisse ved en anledning.

Ellers holder jeg på å lede Werewolf: The Apocalypse.
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Rekondo14. apr, 2008, 13:47
Spilte ei bondekone der som var jordmor, mor til fire, og som hadde ei magisk kjevle.

xD
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Zammy27. apr, 2008, 19:08
Har ikke spilt rollespill med brett og sånne artige terninger osv., men har jo vært med på et par online rollespill. Det er moro.

Også var det jo en gang jeg og nevøen min teipa sammen ni A4 ark. 3x3, liksom. Også tegna vi et stort kart, som blei en øy. Åsså satt vi rundt det mens en av vårs fant på en eller annen historie. Og vi var liksom personer som bevegde oss rundt på kartet, da. Husker jeg pleide å være alv. Hehe. Det var litt morsomt egentlig. Vi teipa på flere ark etterhvert også. Trur vi lagde to øyer til + et stort hav.
Det var vår form for rollespill, da. Og vi hadde en terning og faktisk. Det var den som avgjorde om vi klarte de forskjellige utfordringene til fortelleren.  [laugh]
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Youngbull16. jun, 2008, 21:34
hehe, har egentlig aldri hatt sansen for D&D stilen for rollespill. det faller meg liksom ikke inn å legge en situasjon's utfall i hendene på numre og et terningkast. skal jeg overkomme et hinder får det være av egen prestasjon, ikke rent hell :3
Jeg husker at jeg og en del venner pleide å sette oss ned og tegne figurer, som vi deretter begynte å tegne landskap og historier rundt. det syntes vi var kult og var vår form for rollespill :P som regel måtte jeg spille slemmingen da, noe jeg har tatt med meg videre gjennom årene.
Personlig foretrekker jeg MMO/MO/O rollespill eller den typen som ofte oppstår i forum tråder :3 hvor vi alle bare spiller ut roller i en større helhet. og helst uten å måtte ty till ett lykkekast. ^^;

ikke får å si at det er en dårlig måte å avgjøre resultater altså, det er bare ikke min stil, hell har en elendig tendens til å vippe den andre veien  [razz]  Der står du den sterkeste man kan bli og skal akkurat til å slå nådestøtet mot en boss, også ruller du 1 og dør? O-o; ikke at det er sånn ting skjer men det er et utmerket eksempel på mitt hell XD
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Miles T.F. Baxxter18. jun, 2008, 22:18
hehe, har egentlig aldri hatt sansen for D&D stilen for rollespill. det faller meg liksom ikke inn å legge en situasjon's utfall i hendene på numre og et terningkast. skal jeg overkomme et hinder får det være av egen prestasjon, ikke rent hell :3

Er forståelig, og det er vanskelig å lage helt gode systemer for terningskasting. Å si at det er basert på rent hell er vel å overdrive litt, kanskje. Karrakterene har visse ferdigheter i spillene, og disse bestemmer hvor høy sansynlighet det er for å få noe til. Og rollespill uten terninger kan være vrient - hvordan skal man finne ut om man klarer en viss handling? F.eks. om den som leder sier "Et stort troll angriper deg!" og du svarer med "Jeg dreper det store trollet!" er det da bare opp til spillederen å bestemme om du klarte det?
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Youngbull19. jun, 2008, 02:07
Er forståelig, og det er vanskelig å lage helt gode systemer for terningskasting. Å si at det er basert på rent hell er vel å overdrive litt, kanskje.
Sitat fra: Miles igjen
hvordan skal man finne ut om man klarer en viss handling? F.eks. om den som leder sier "Et stort troll angriper deg!" og du svarer med "Jeg dreper det store trollet!" er det da bare opp til spillederen å bestemme om du klarte det?

Med rent hell mente jeg å la alle beslutninger komme ned til ett terningkast :3 Du må jo innrømme at utfallet vil da altid være overlatt til hvor heldig du er med kastene. Jeg foretrekker da heller løsningen man finner i diverse kortspill, hvor angrep styrken og livspoengene styrer utfallet. Og i ett forumsrollespill tar man som regel tiden tid å lage en post om rollen din, dens styrke, og hva den kan. Og gjerne vet man hva man rollen klarer eller ikke.
Spesielle rollespill har til og med sine egne karakter-tråder til å poste det i, og til tider til og med til å bestemme om du har lov til å bli med i historien. :3 Og der blir det heller overlatt til fantasien eller en eventuell spilleleder ja :3
Men det er nå bare slik jeg foretrekker det da ^^ ikke no vondt ment.  [razz]
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: VVolfsong20. jun, 2008, 02:23
Og rollespill uten terninger kan være vrient - hvordan skal man finne ut om man klarer en viss handling? F.eks. om den som leder sier "Et stort troll angriper deg!" og du svarer med "Jeg dreper det store trollet!" er det da bare opp til spillederen å bestemme om du klarte det?

Det finnes mange systemer for den typen rollespilling og. GM'en min liker å eksperimentere med dem fra tid til annen så jeg har fått prøvd noen. En av mine favoritter er ett lite spill som heter The Mountain Witch (http://www.rpg.net/reviews/archive/12/12162.phtml).

Helt uten terninger er det ikke, men de brukes ikke på samme måten som i D&D. Her triller man man enkelt og greit en helt vanlig sekserterning hver for hver gang det oppstår en konflikt. Dette kan være mot enten GM'en eller en annen spiller, og den som vinner får lov til å beskrive utfallet av konflikten. Hvor stor differansen var bestemmer enten hvor store friheter du kan ta deg i beskrivelsen, eller hvordan utfallet i f.eks en kamp går. Å tape en runde i combat vil gi denne spilleren eller NPC'en -1 på sine terningkast for resten av scenen, eller resten av den spillekvelden dersom forskjellen var veldig stor (altså han blir veldig alvorlig skadet). Det finnes ingen stats, skills, powers eller angrep. Det eneste som kan påvirke terningkastet er trust.

Alle spillerne kan gi en annen spiller trust, som viser hvor mye de stoler på dem. Trust kan brukes av andre spillere til å hjelpe dine dice rolls med en ekstra terning. Men en skal være forsiktig med hvem en stoler på, for trust kan også brukes til å gi en terning ekstra mot deg når du er i en konflikt. Alle spillerne har en hemmelig agenda som trekkes på random og holdes skjult for de andre spillerne. Denne agendaen, kalt en dark fate, vil ofte gjøre at du er ute etter en av de andre spillerne sin karakter av en eller annen grunn, og om de tildeler deg nok trust så kan det fort gå galt for dem.

Det er ett veldig kult lite spill, beregnet å vare ca 1-3 sessions før det avsluttes. Kan anbefale dere å prøve det ut. Det kan lastes ned gratis =)

Det finnes en del andre eksempler og, noen som ikke benytter seg av terninger i det hele tatt, men jeg kommer ikke på noen navn i farten.
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Youngbull20. jun, 2008, 16:39
høres ut som noe nærmere min stil. :3 jeg foretrekker ikke bruke terningkast (mest fordi jeg RP'er over internet) men noen ganger kan det jo være eneste måten.
jeg liker det tillits systemet, kunne være artig å prøve ut. :3
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Miles T.F. Baxxter21. jun, 2008, 01:22
Jeg driver også med "online rollespilling", men det blir jo noe litt annet enn penn og papir tabletop gaming.

Ellers har jeg rollespillet Pantheon And Other Roleplaying Games (http://www.rpg.net/news+reviews/reviews/rev_3270.html), som egentlig ikke kan kalles et rollespill - mer interaktiv historiefortelling. Har bare fått prøvd det én gang, skulle gjerne prøvd det igjen. Husker bare reglene vagt. Men det er ca. fem ferdiglagde scenarioer som følger ulike sjangre hvor man kan velge ut i fra visse karrakterer og får poeng ut i fra en liste. Man beskriver hva som skjer, og man har et visst antall tokens som man kan bruke til å "by" med dersom noen skulle si deg i mot. F.eks. om man sier "Jeg dreper din karrakter" kan en annen bruke sine tokens til å kansellere denne handlingen, og andre spillere kan da by i mot. Den som byr høyest vil da vinne og miste sine tokens.
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Youngbull22. jun, 2008, 15:56
høres morro ut det :3 skjønt jeg øyner en liten svakhet i den bud teknikken :P blir liksom til at rikeste spiller vinner, hvilket jeg liker like lite i alle spill, selv om den spilleren skulle være meg. blir liksom ikke "fair play" :3
(Hvis begge bare har fem tokens)
"jeg vil drepe deg" (5Tvs5) "vel jeg byr på at du ikke kan" 1T "jeg byr imot" 1T (fortsetter til motbudet når 5) "Alright, du vinner, jeg sparer min siste"
overlever og mister sine 5T
"Nå vil jeg prøve å drepe deg igjen..." (5(1?)Tvs0T)

XD artig hvordan hjernen min bare spytter ut disse scenarioene.
ikke ta mine kommentarer feil, prøver bare å få innsikt ^^
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Kixt26. jun, 2008, 14:47
Jeg liker D&D på grun av at ting er veldig balansert ut der. Men Youngbull, liker sånna som du mener også. hvor du vinner eller klarer ting med og bruke din egen hjerne. For eksemple, hva vil kaller Freeform RP.

Det er da du kan gjøre "allt". Du bestemmer, men du må ennå holde deg til reglene. Det er pure text da, men da kan du overvinne ting med bare en stol, om du vet ossen du skal bruke den!

Men, FreeForm RP er med hva du finner på forums også, men blir veldig gøy når du får ett overblikk over hva som skjer..Hmm, la meg presentere noen bilder fra Freeform...Ett spell jeg speller/spellte ganske mye før..Vi brydde oss ikke om the wanna-be Zelda grafikken..Var bare der for og "hjelpe" oss.

(http://i129.photobucket.com/albums/p202/KixtNorkazz/formation.png)
(http://i129.photobucket.com/albums/p202/KixtNorkazz/ashevsgwyidon.png)
(http://graalonline.com/community/g-files/playerworlds/playerworldsvali.layerworldsvalikorlia/1131659537-0.50153700.png)
(http://graalonline.com/community/g-files/playerworlds/playerworldsvali.layerworldsvalikorlia/1098637324-0.96523300.png)

Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Youngbull26. jun, 2008, 16:19
XD ser så inderlig nintendo ut.
så, jeg antar den teksten som nesten oversvømmer det ene bildet der er ting folk skriver selv? (mest vandt til forumer)
og akkurat hvor fri er man i å lage figuren sin? :3 så episkt!
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Kixt02. jul, 2008, 14:37
Ja, det er freeform. Allt må du skrive selv og hva du gjør..Men det er en del regler..Det er furries der, men de er VELDIG sjeldene, men du kan ikke gjøre helt hva du vil med karakter.

For siden det er veldig balasert, og allt fra magi til og få krefter fra en gud (Prest/Cleric/Paladin) må du spørre en av RPA(Role Play Admin) om. Du må beskrive det og de forteller deg om det er ubalansert eller ikke, men hvis ting er balansert når du kommer med det, skal det egentlig ikke i det hele tatt være vanskelig og få det.
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Youngbull03. jul, 2008, 00:57
lyder kult :3 karakteren min er muligens en smule ute av balanse X3 krefter nære gudenes og få måter å bli slått <-< >->
har oppgitt en av dem gjennom en "profeti", men den er det bare maken min som kan (har, i grunn) oppfylle  [smile] *hoster og peker på signaturen sin*
resten har jeg i grunn overlatt til andre å finne ut av selv ^^ gjøres det rett godtar jeg nederlag  [laugh]
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: StormCrow28. sep, 2008, 00:41
Jeg skriver rollespillkonsepter til et annet forum. Når man har "RPG" i et forum tar det flere mpneder før man kommer til slutten :S
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Miles T.F. Baxxter28. sep, 2008, 14:10
Så nylig oppfølgeren til filmen The Gamers i går, ved navn The Gamers: Dorkness Rising, som var meget bra. Anbefales strerkt for alle som har spilt og generelt er interessert i (tabletop) rollespilling. Den første filmen anbefales også for den samme gruppen individer, og man kan finne første del på YouTube her (http://www.youtube.com/watch?v=fiTEHqAeanw). Det tar noen minutter før den kommer i gang.

"I want to steal his pants."
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Ziggy Wolf18. nov, 2008, 20:11
apropos hva med å få til en greie på furcadia, kan ikke fatte at noen ikke har nevnt furcadia enda.
PS har noen her prøvd ut tapestries eller muck type rpger?
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Gehennathedead03. des, 2008, 11:28
Jeg har spilt GURPS i seks år og spilt en del fudge og Itras by og har tenkt til og teste dnd. Er det noen som har forslag til noen flere?
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Miles T.F. Baxxter03. des, 2008, 16:46
Hvilke GURPS og FUDGE settings/spill er det du har prøvd?

Werewolf: The Apocalypse er fortsatt min favoritt. Draug var heller ikke ille.
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Gehennathedead03. des, 2008, 16:52
Jeg har prøvd Trans human space, Weird west, standar fantasy, banestorm, assasin basert, Mafia, Noar, Western, Rome, noe som var basert på norrøn mytologi, og en del flere men jeg husker ikke alle.
Tittel: Sv: Rollespill
Skrevet av: Fenris17. aug, 2016, 10:46
Ja jeg jør det mails.  Er sikelig koslig.   Men kan jø vere lit opp å ned.  Avhenig av gruppen. 

Har spilt i flere år nå.