Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Ildri

Sider: 1 [2] 3 4
26
Bjeff! Mjau! Mø! / Sv: Hvordan har du det nå?
« på: 17. apr, 2011, 12:19 »
Skal bade i havet i dag . . . Kaldt! :>
Men har det ganske fint. Første russeknuta skal tas, blant annet. Gleder meg til å xe vennene mine igjen! ^v^

27
Bjeff! Mjau! Mø! / Sv: Norske jenter = Horer?
« på: 17. apr, 2011, 12:10 »
Venninna mi og jeg satt faktisk å diskuterte tema innvandring/integrering over lengre tid i går da jeg tilbrakte noen timer hos henne.

Denne saken er fra 2008—men er enda aktuell i den forstand at det fremdeles foregår voldtekter i den grad at mange blir engstelige i hovedstaden. Vil med dette si at jeg ikke synes noen form for overgrep mot kvinner er greit, men poenget mitt er at antall saker som rapporteres varierer noe i mengde ettersom tiden går og i det siste har man hatt en del oppmerksomhet rundt det.

Uansett, det er bekymringsverdig. Uavhengig av kjønn har man råderett over egen kropp og hvem som kan røre ved den, og det er et brudd av individets grenser som foregår om noe skjer uten avklaring, noe jeg tror vi alle er enige om her inne.

I tillegg til dette skaper slike holdninger en del ring-effekter som også bør tas på alvor. På individnivå er det viktig med en ordentlig håndtering av overgripere og støtte av offeret, men i en større skala skaper det her enda mer fremmedfrykt som igjen kompliserer integreringsprosessen, som er vanskelig nok fra før av.

For å gjøre det klart: Jeg er ikke etnisk norsk. Derimot er jeg oppvokst på en annen kant av landet, og problematikken rundt mannfolk som tar seg til rette ovenfor kvinner spiller en stor rolle i mitt valg av studieplass. Tilfeller der utlendinger/folk med ikke-etnisk norsk bakgrunn er involvert i overgrepssaker har fått mye oppmerksomhet opp igjennom, og etter å ha snakket med en del bekjente i min krets, har vi kommet fram til at det er en grunn (blant flere) til at vi helst vil unngå hovedstaden.

Noe som er uheldig, da en ikke burde føle seg truet av en slik grunn. Dessuten—det er viktig at man husker at det er to sider av en sak. Man har en "oss og dem" retorikk gående på begge sider, som jeg vanskelig ser at kan gjøres noe med da alle parter gjør sitt for å hindre en lettere integrering. Enten det er å gjøre ting som oppfordrer til fremmedfrykt (i dette tilfelle, å forgripe seg på kvinner/ytre krenkende holdninger) eller om man rett og slett trekker seg bort fra det ukjente (å holde seg til kun seg og sine, uten å la andre få innpass i en allerede etablert gruppe). Sammenlagt skaper man situasjonen en ser nå.

Vel, det er ikke mer å si fra min side, synes jeg.
Annet enn at jeg personlig har problemer med å se hvordan dette skal løses. Man kan da alltids si at dem trenger psykologisk hjelp, men psyken er mer komplisert enn som så, og når det kommer til spørsmål om diskriminering kan man argumentere for at nordmenn gjør nøyaktig det samme ovenfor dem til en viss grad, om man vinkler det på en annen måte. Problemet er bare at i bunn og grunn er alt diskriminerende ut i fra noens subjektive mening, og grensesettinga er omdiskutert fordi ... tja, hvem har egentlig rett til definisjonsmakt i saker som angår et vidt publikum?

28
Bjeff! Mjau! Mø! / Sv: Hvordan har du det nå?
« på: 28. mar, 2011, 15:36 »
Hmn...
Jeg har det fint som oftest, men jeg må stenge litt av for inntrykk fra utsiden merker jeg. . . Får ganske vondt av tre av vennene mine; en av dem er lettere avhengig av kommunikasjon med meg, hun andre har bare meg og tre andre, og tredjemann har det ganske leit. Er ikke mye i direkte kontakt med sistnevnte, men får inn bloggoppdateringene hans relativt ofte.

Synd å si, men jeg trenger en pause. Skal se å få gjort noen andre ting... Alkyone going offline, får man si, og så får man håpe at jeg er i stand til å være mer tilstedeværende senere, evt. en annen dag.

29
Bjeff! Mjau! Mø! / Sv: Vis dig selv?
« på: 27. mar, 2011, 11:47 »
Var på tur i Malaga her - det er altfor kaldt i Norge for å kle seg i sommerklær enda, dessverre. Jeg er ganske fornøyd med dette bildet, og håret mitt begynner å vokse tilbake til ønsket lengde.

30
Introduksjoner / Sv: Hei. Hei
« på: 22. mar, 2011, 17:35 »
Velkommen skal du være, Kanji!~

Synes de andre har gitt ei flott innledning, jeg. Miljøet i Norge såfremt jeg har sett er ganske avslappa og imøtekommende, så jeg håper at du finner deg til rette her; du møtes i hvertfall med åpne armer/vinger (alt ettersom) fra min side. :> Alltid kjekt med nye folk. Men vi er spredt, ja - vet f.eks at det er en del rundt Oslo og omegn, mens andre er litt mer «utenfor allfarvei».

Jeg ble introdusert til det internasjonale furry-miljøet først, husker jeg. Det er bare å prøve seg fram såfremt en selv er komfortabel, etter min mening. Sånne ting kan ta tid, men det er ingenting galt med å gjøre det grundig, det går som det går mener nå jeg. ^v^

Selv vet jeg ikke helt om jeg ønsker å kalle meg selv «furry», akkurat -- men like fullt og helt er jeg her, fordi jeg har funnet meg til rette med de andre, og har knyttet nære bekjentskaper her i Norge og utenlands. ^-^ Så ja, der har du meg; ei med forkjærlighet for fugler--er vel ikke mye mer å si.

Håper du trives!

31
Spill / Sv: Neopets
« på: 22. mar, 2011, 17:10 »
Neopets var det første nettsamfunnet jeg ble medlem av :> Ble introdusert av ei barndomsvenninne, og kom i kontakt med den bestevennen jeg har i dag via siden, pluss andre som har preget mitt liv ^v^ Dessverre har mye gått tapt ila. årene, og jeg er ikke lenger en aktiv bruker.

32
Bjeff! Mjau! Mø! / Sv: Hvordan har du det nå?
« på: 22. mar, 2011, 15:28 »
Jeg er språkforvirra.
Å skrive spansk samtidig som man snakker og leser norsk i tillegg Esperanto ... da blir språksenteret mitt passe satt ut, haha!

Sitter på skolen og hører på en debatt om Ringenes Herre mens jeg skriver spanske setninger, og har der egentlig ganske greit akkurat nå i forhold til tidligere i dag. Vann gjør livet så mye bedre~ :>
Det er lyst ute og jeg gleder meg til å komme hjem ^v^ det våres, og det bedrer humøret mitt merker jeg.

33
Bjeff! Mjau! Mø! / Sv: Hva har du gjort i dag?
« på: 21. mar, 2011, 19:00 »
Har vært på skolen for det meste. Jobbet litt med ting og tang, og skal i gang med romrydding snart. Ellers skjer det lite her i dag.

34
Introduksjoner / Sv: Heyo
« på: 21. mar, 2011, 18:48 »
Hei du!
Forum-folka er omgjengelige for dem med et åpent sinn, furry eller ei. ~
Jeg er en av dem som av diverse grunner ikke klassifiserer meg selv sånn strengt tatt, men har da funnet meg til rette i miljøet for det om, fordi jeg har en del venner her :> Håper du finner deg til rette - og velkommen skal du være!

35
Introduksjoner / Sv: Ey ey
« på: 21. mar, 2011, 18:45 »
Velkommen hit!

Har merket meg at de fleste er pattedyr/reptiler av mytologisk art, egentlig :> Håper du finner deg til rette, da!

36
Musikk / Sv: Hva hører du på?
« på: 21. mar, 2011, 18:41 »
«Broken-hearted girl» av Beyoncé.

Irrelevant til hvordan jeg har det følelsesmessig, men det er en fin sang.

37
Bjeff! Mjau! Mø! / Sv: Hva har du på pulten din?
« på: 21. mar, 2011, 18:40 »
Lakorv, om jeg ikke tar helt feil er et av Skype-vinduene en samtale med meg. /urelatert til trådemne

Skal legge til eget bilde så snart jeg får ryddet litt, og så sant jeg finner minnekortet mitt.

38
Introduksjoner / Sv: Påtide å si hei antar jeg.
« på: 14. mar, 2011, 10:35 »
Velkommen skal du være :>
Håper du trives med å være mer aktiv, da!

39
Introduksjoner / Sv: What is this!?
« på: 08. mar, 2011, 23:24 »
Hei der du-som-jeg-så-på-irc-kanalen-tidligere-og-som-jeg-ikke-sa-noe-til-da! :>~

Velkommen til forumet, jeg håper du trives; det er alltid gøy med nye folk her omkring.

Jeg skulle skrive et lengre hilsningsinnlegg men jeg klarer ikke å konsentrere meg.

40
Bjeff! Mjau! Mø! / Sv: Furry Mate
« på: 25. feb, 2011, 16:18 »
Det er ikke bare i Furry-fandom folk ikke akkurat respekterer grensene til jenter, og det er ikke akkurat noe nytt fenomen på nettet akkurat.

Jeg har egentlig vanskeligheter med å forstå hvorfor det skal være så himla vanskelig å omgås jenter, egentlig. Kjenner til at man må kjempe hardere for respekten ofte - i furry-fandom og andre steder, men om noen kunne forklart årsaken ville jeg satt stor pris på det.
Liker nemlig å tro at de fleste ikke har dårlige hensikter sånn i utgangspunktet (eller at de sosiale egenskapene deres er uutvikla), men kan hende jeg er litt naiv her. :>

Uansett, for å si det sånn, tror at det er noe i det Wolftale sier, at det komme an på tilfeldigheter av og til. Noen ganger går det, andre ganger ikke. Omstendigheter spiller inn her som alle andre steder der relasjoner dannes, derimot tror jeg at mange har en skeptisk holdning fordi formålet med oppholdet er fastsatt fra starten av, noe som kan sette et visst press, eller å fremme unaturlig atferd hos enkelte.

Når det gjelder avstander, skjønner jeg den økonomiske siden ved det... særlig om man må fly til andre kontinenter. Men som sagt, mange faktorer som settes i gang her.

Lurer på hvordan det kommer til å gå enda, jeg! ^v^

41
Leker / Sv: Pil-leken
« på: 25. feb, 2011, 15:47 »
^ Liker Cola? :>
< Drikker ikke Cola, fordi hun liker ikke. Holdt også på å sovne på bussen.
v Klarer å holde seg våken på offentlig transport?

42
Leker / Sv: Pil-leken
« på: 25. feb, 2011, 13:02 »
Haha, nei - jeg må rydde og gjøre litt annet rundtom her :> har ikke tid!

^ Liker kattedyr?
< Har begynt å like sjokoladekaffe i det siste...
v Drikker te?

43
Leker / Sv: Pass the question!
« på: 25. feb, 2011, 13:01 »
Team Fortress 2 :> Haha! Synes det er kjempekjekt, jeg.

Har du møtt noen nettvenner i virkeligheten?

44
Bjeff! Mjau! Mø! / Sv: Furry Mate
« på: 25. feb, 2011, 12:59 »
Andre problemer oppstår vel om man tiltrekker seg dem med uærlige hensikter. Som jente i furry-fandomen har jeg merka at det ikke er alle som respekterer grensene mine og som tar seg veldig til rette med den største selvfølge.

Er problemet jeg har på f.eks FurNet, som irc-kanalen er på.
Men ellers, bortsett fra risikoen ved å støte på baksiden av medaljen kan jeg se for meg at noen ville finne det nyttig -- av og til fungerer datingside-modellen, men ikke alltid.

Avstand kan vel forsåvidt overkommes i enkelte tilfeller.
Såvel - det kan bli interessant å se om det slår an, da.

45
Introduksjoner / Sv: Hello! : )
« på: 25. feb, 2011, 12:52 »
Hei og velkommen skal du være :>
Håper du trives!

46
Leker / Sv: Pil-leken
« på: 25. feb, 2011, 00:50 »
saver4: Takk! :>

^ Virker som en veldig grei person.
< Skal ha spansk- og historietime i morgen!
V Svarer mye senere ... og med annet innhold. =P

47
Litteratur / Sv: Den Mørke Materien
« på: 24. feb, 2011, 20:33 »
Jeg har en del gode minner om å lese disse bøkene samtidig med to venninner - ei lokalt sett, og ei anna i utlandet. Vi hadde mange fine utvekslinger om tematikken og handlingene, og det er opplevelser jeg ikke ville vært foruten. :>

Leste først Nordlys da jeg dro på biltur med familien til Frankrike for lenge siden. Jeg husker at jeg så på bøkene på andre språk og lurte på hvorfor ikke den tredje var utgitt på norsk enda.

Greia er vel at alle bøkene har gitt meg mye, både når det kommer til problemstillinger å reflektere over, såvel som felles grunnlag med mine nærmeste venner, da vi drev å hadde diskusjoner om dæmonene og greier i forbindelse med at jeg en periode ikke klarte å bestemme meg for hvilken skikkelse som var 'min'; -- bøkene kobla dem opp mot idéen om flytende personligheter.

Uansett, så synes jeg hele bokserien er vel verdt å lese :> Har lest dem 2 ganger på engelsk og totalt sett fem på norsk tror jeg =p Med jevne mellomrom, såklart.

48
Film / Sv: Siste Filmen du så var:
« på: 24. feb, 2011, 20:24 »
Schindlers Liste.

Ei utrolig rørende film -- verdt å få med seg, synes jeg, selv om den er lang og trist. Fikk mye utav å bruke timene mine på den, ja.

49
Leker / Sv: Pil-leken
« på: 24. feb, 2011, 20:18 »
^ Har rett i at hun skal huske det, ja. Liker skjærer, eller? :>
< Er ikke noe tallgeni; men husker derimot mange merkelige detaljer...
V Ønsker å spise noe søtt?

50
Leker / Sv: Pass the question!
« på: 24. feb, 2011, 20:14 »
Mercedes Lackey tror jeg. Hun skriver interessante historier og har en forseggjort verden som har en god bakgrunnshistorie. Synes rett og slett at måten handlingene i bøkene hennes er lagt opp på er svært interessante. Utav bokseriene nevner jeg alltid 'The Mage Wars' selv om The Heralds of Valdemar er tre bøker jeg òg liker ganske godt.

Hvilken hverdagsglede gjør livet litt lysere for deg? Eventuelt - er det en liten dagligdags greie som gjør deg glad?

Sider: 1 [2] 3 4