Skrevet av Emne: Squeak!  (Lest 3450 ganger)

Orci

 • Gjest
Squeak!
« på: 04. apr, 2011, 23:28 »
Heisann.

Har endelig kommet meg frem i lyset når det kommer til fandomen etter å ha erkjent meg selv som en del av den i snart et halvt år. Interessen begynte dog å spire omtrent ett år tidligere enn det, men oppdaget og erkjente ikke meg selv som en del av fandomen før sist høst.. Jeg har for det meste bare vært på engelske forum, men etter et lite søk dukket det sannelig meg opp et norsk forum også. Så her er jeg!

Hvem er jeg? Vel, nesten 18 år gammel (august), bor sør i Rogaland, og min fursona er en anthro spekkhogger ved navnet Orci. Vanligvis går jeg under Orci The Orca på nettsteder. Tittelen på introduksjonen kommer fra at spekkhoggere kommuniserer med ekstremet høyfrekvent lyd, som best kan beskrives som "Squeak" på engelsk... Advarsel felines og canines, med tanke på følsomheten for høyfrrekvent lyd! Er normalt alltid glad og fornøyd, og hvis du har noen liknende interesser (bare det faktum at du leser dette betyr at vi har minst én!) burde vi komme godt overens. Er rimelig asosial ellers når det kommer til andre uten felles interesser...

Som de aller fleste innenfor fandomen reflekterer min fursona art en god del av egenskapene ved meg som person. Å nevne alt vil gi en rimelig heftig stiloppgave, men den mest grunnleggende er at jeg elsker havet og å bade. Har bodd innenfor 10 minutter med bil fra havet hele mitt liv og har ingen planer om å endre på det!

Jeg har vel egentlig bare klart å finne Damian som er innenfor samme familie artsmessig som er norsk. Det er ikke så vanlig med delfiner (spekkhoggere er den største arten av delfiner!) eller andre marine dyr som fursona generelt, selv ikke i USA og andre land der det er store konvensjoner, og spekkhoggere er enda sjeldnere enn for eksempel Tumlere (Damian?). Vet vel bare om fire spekkhogger suits og omtrent samme antall delfiner. På verdensbasis! Ikke så vanlig altså! Tipper vi måless i promille og ikke prosent av fandomen...


Jeg har sneket litt rundt og lest på mange forum, i det siste også her på NorwegianPaws, og ser at overraskende mange har fursuits... Jeg har også sett på dette, og har begynt å pusle med design ideer til et hode + hale og ryggfinne, og til slutt en fullsuit.. Eneste nedturen er at jeg har nærmest null erfaring med slikt, verken design eller å lage ting i tøy, men jeg lærer fort da, og har jeg først viljen og tiden kan jeg få til det meste…! Vurderer også å bestille en spesiallaget våtdrakt med spekkhoggermønster, bare for morroskyld!


Etter å ha lest en del velkomstposter ser jeg at senior furs har en tendens til å stille nykommere enkelte spørsmål. Så nå svarer jeg på dee jeg har sett før dere spør:

Musikk:
Generelt rolig og avslappende. Ellers det meste med en god definert rytme. Sjanger eller tiår spiller ingen rolle, så lenge rytmen er god og definert. (You Win Again av Bee Gees er et godt eksempel…)

Spill:
Spiller ikke… Har Wii, men har ikke rørt den siden et selskap i oktober…

Hvordan jeg ble introdusert til fandomen?
Uten noen furry venner var det egentlig med et uhell at jeg kom over en side der AnthroCon var nevnt. Et kjapt søk, og jeg var med!

Hva som appellerer i fandomen?
Liker dyr generelt, og falt ganske raskt for den virkelig gode anthro kunsten på forskjellige sider, blant annet deviantART, FurAffinity etc.

Når det kommer til kunsten innenfor fandomen for meg selv, så skal jeg si rett ut at jeg er forferdelig dårlig til å tegne. Får til noen grunnleggende 2D flate tegninger av spekkhoggere, men med en gang detaljene kommer blir det bare rot.

Derimot kan jeg av og til plutselig få en helt utrolig skrivetrang. Mitt siste ”verk” er lite mye en drøm for meg som en historie, som omhandler en gutt som blir bestevenn med en gruppe spekkhoggere. (Ja jeg elsker dem!) Den har til nå passert 5 A4 sider med 12, Times New Roman… Og lengre skal den bli!
For øvrig må jeg påpeke her at jeg bare skriver på engelsk. Jeg klarer bare ikke skrive en god historie på norsk! Aner ikke hvorfor, men det faktum at jeg, siden jeg fikk PC, har vært mest på engelske nettsteder og nesten bare lest engelsk på fritiden KAN ha noe med det å gjøre…

Andre hobbyer?
Kjemi, Biologi (spesielt marine pattedyr da!), Grunnstoffer (kan alle 118 og samler, har noe rundt 30 av dem), Geocaching. Og så pusler jeg med litt grunnleggende elektronikk, filmproduksjon og pyroteknikk… Altså veldig mye ”alene” eller litt sære hobbyer… OG FOTOGRAFERING! Yay, glemte det nesten! Har tatt nesten 20.000 bilder på tre år! Se deviantART (OrciOrca) for noen av de beste jeg har tatt).Nå bestemte jeg meg for å stoppe. Som jeg sa, av og til når jeg begynner å skrive så baller det på seg veldig raskt! Dette ble mer en biografi enn en introduksjon! Er dette forumets lengste introduksjon? Har ikke lest alle enda...

Spørsmål? ^-^

Edit: Hvis noen som er flinke til å tegne har lyst kan jeg godt sende en PM med en beskrivelse og så kan de prøve å regne min fursona? Jeg ga rimelig raskt opp selv etter noen håpløse forsøk...!
« Siste redigering: 04. apr, 2011, 23:48 av Orci »

Dax Cyro

 • Über Fur
 • ****
 • Innlegg: 4282
  • Vis profil
  • Dax@furaffinty
Sv: Squeak!
« Svar #1 på: 05. apr, 2011, 00:00 »
Vælkømmin.

Trodde du skulle slippe unna spørsmål nå.
Ost eller skinke?
Hva er favoritttallet ditt?
Nevn 3 ord som du assosierer med husdyr.

;)

Uansett, fin introduksjon.

Orci

 • Gjest
Sv: Squeak!
« Svar #2 på: 05. apr, 2011, 00:30 »
Takker!

1. Begge deler takk!  ;D
2. Definitivt første gang jeg har hørt det spørsmålet...   3.14159............. er jo morsomt?  :D
3. Nysing, pels og, hmm, generellt bare at de er søte og hyggelige?

Note der: Jeg er ikke spesifikt allergisk mot noen dyr, det er alle partiklene dyrene genererer, uavhengig av art, som jeg reagerer på. Jeg er kort sagt allergisk mot støv, som gjør at jeg er kronisk tett i nese og bihuler (som er kjipt siden jeg også liker å dykke). Jeg har pga dette sterk redusert smakssans. Husk det hvis noen som leser dette treffer meg en gang og ser at jeg bruker unormalt mye krydder på maten... Konsumerer vel opp i mot et trekvarts kilo piffi i året tenker jeg?
« Siste redigering: 05. apr, 2011, 00:40 av Orci »

Skarpen

 • Global Moderator
 • Hyperaktiv Fur
 • ****
 • Innlegg: 1958
 • pu5
  • Vis profil
Sv: Squeak!
« Svar #3 på: 05. apr, 2011, 00:43 »
Hai thar!, kan vel si at det er den lengste introduksjonsposten jeg har lest :p
du virker som om du egentlig har alt på stell, men kan jo linke deg til vår FAQ for det :p bare sånn i tilfelle du ikke har sett den ^^

oh right! Velkommen! :3

Pycnopodia

 • Senior Fur
 • ****
 • Innlegg: 662
  • Vis profil
Sv: Squeak!
« Svar #4 på: 05. apr, 2011, 01:04 »
Hei og velkommen!

Visste ikke at spekkhoggere var delfiner, men spørs hvor furry delfiner er  :P

Har du vurdert å besøke Ocean Park? Det er en fornøyelsespark inspirert av hav og sjødyr, midt i blinken for deg!
Her er noen bilder fra min tur dit :)

Orci

 • Gjest
Sv: Squeak!
« Svar #5 på: 05. apr, 2011, 02:09 »
Takker igjen!

Nei FAQ hadde jeg ikke lest, men var omtrent det jeg forventet av informasjon der. Eneste jeg i grunnen ikke viste var  sjulte underforum. Vel vel...

Ocean Park? Så ut til å være i Japan, og jeg tror ikke jeg reiser dit, både av åpenbare og ikke så åpenbare (enda) grunner...

MEN! Jeg skal til Sea World Orlando i sommer!  ;D :D ;D Sist jeg leste hadde de 7 spekkhoggere (dakar, holdt inne i fengsler hele livet.. Har sympati for Tilikum som drepte en av trenerne i fjor Februar. Var først for noen dager siden at han begynte å opptre igjen...) og en god del tumlere. I tillegg tror jeg at jeg skal innom Aquatica, badelandet rett ved siden av, og besøke Commersondelfinene, en av de minste delfinartene. De er også svarte og hvite som spekkhoggerne, er vel derfor de er på andreplass favorittartmessig (er det en gang et ord?). Kjempesøte er de og!

Jo, det var det da.. Kan vel ikke si at delfiner er spesiellt furry(selv om delfinunger har en tynn "pels" en liten stund etter fødselen, men den forsvinner raskt til fordel for aerodynamikken), men de havner innenfor fandomen alikevel... Og den fursuiten får jeg ikke mindre lyst å lage når jeg ser på videoer fra AC og FurCon osv... Geez det er mange fine der.. Liker godt han Skroy! http://www.youtube.com/watch?v=XD_tmWO88TA&feature=channel_video_title

Wolftale

 • Über Fur
 • ****
 • Innlegg: 5228
 • The Arctic folf of Waterlilies
  • Vis profil
Sv: Squeak!
« Svar #6 på: 05. apr, 2011, 05:17 »
Hei og velkommen, jah du har vel alt svart på mer eller mindre alt x3
Selv om jeg innrømme at Spekkhogger er ganske kule

Uansett, håper du trives her  [cool]

Snøkrystall

 • Über Fur
 • ****
 • Innlegg: 2189
  • Vis profil
Sv: Squeak!
« Svar #7 på: 05. apr, 2011, 09:12 »
Hei og velklommen...
Må si at det var en ganske stor vegg av tekst :P
Good job ^^

Nåja, har ikke mye spørsmål jeg heller, teksten svarte så da gjenstår det bare å si...
Håper du trives ^^

FlameTheReadFox

 • Gjest
Sv: Squeak!
« Svar #8 på: 05. apr, 2011, 11:47 »
hei  og velkommen hit  [smile]

Ukamii Wolf

 • Gjest
Sv: Squeak!
« Svar #9 på: 05. apr, 2011, 13:42 »
velkommen hit

Lord_Leo

 • Aktiv Fur
 • **
 • Innlegg: 217
  • Vis profil
Sv: Squeak!
« Svar #10 på: 05. apr, 2011, 15:29 »
Det tok meg laaaaaang tid å lese før jeg har fått i meg kaffe ja :p

Men velkommen skal du være, og håer og se deg rundt om kring både på forumet og in real life =3
Where do you want it, in the head, or the chest?

Tahami

 • Senior Fur
 • ****
 • Innlegg: 582
 • (ㅎ___ㅎ✞)७ *Real Norwegian Trolling*.
  • Vis profil
Sv: Squeak!
« Svar #11 på: 05. apr, 2011, 17:12 »
sjø dyr er ikke så normalt her  :) Velkommen ;D
[inserts passende signatur]

Orci

 • Gjest
Sv: Squeak!
« Svar #12 på: 05. apr, 2011, 17:21 »
Takker for alle de hyggelige kommentarene!
Joda jeg skal nok bli å finne rundt omkring...  8)

Sorry for det med kaffen, var ikke meningen å holde deg så lenge... *flirer tankefullt*

Og nei, marine dyr er ikke så vanlige samme hvor du befinner deg i verdens villmark (eller hav)...

Miles T.F. Baxxter

 • Grunnlegger
 • Administrator
 • Über Fur
 • ****
 • Innlegg: 4280
 • Buskasklubben
  • Vis profil
  • LiveJournal
Velkommen Orci!
« Svar #13 på: 05. apr, 2011, 20:42 »
Hei og velkommen til forumet, Orci! Håper du trives her og at vi får se mer til deg fremover. Kjenner en spekkhogger i fra Canada som heter Orca, og Damian er en delfin, men dyr som bor i vannet er fortsatt relativt uvanlig i rufsemiljøet.

Og gratulerer med det jeg tror en den lengste introduksjonen på forumet så langt! [smile]

Atrox

 • Global Moderator
 • Über Fur
 • ****
 • Innlegg: 3199
  • Vis profil
  • FA
Sv: Squeak!
« Svar #14 på: 05. apr, 2011, 21:04 »
Oh, biologi, kult. Jeg studerer det nå. Er ganske sikker på at jeg kommer til å bytte, men.
Jeg har prøvd geocaching en gang. Har en venninne som er veldig hektet på det. Var ikke helt min greie. x)

Ogog, jeg kan godt prøve å tegne fursonaen din. Bare ha i bakhodet at det kan ta sin tid, jeg har en del andre prosjekter på gang atm.

Uansett, velkommen. :3

Freke

 • Senior Fur
 • ****
 • Innlegg: 963
 • Hvorfor mure seg inne når man kan more seg ute?
  • Vis profil
  • To my Furaffinity!
Sv: Squeak!
« Svar #15 på: 06. apr, 2011, 09:23 »
Velkommen skal du være jah ^^
"Life is like a dogsled team. If you ain't the lead dog, the scenery never changes." ~ Lewis McDonald Grizzard, Jr.

Skype navn: Loniler       (hvis dere skal sende meg venne inv på skype plz merk den men forumnavnet ditt eller noe xP)

Olly "Naali" TF

 • Aktiv Fur
 • **
 • Innlegg: 150
 • Fjellrev, om du lurte.
  • Vis profil
Sv: Squeak!
« Svar #16 på: 06. apr, 2011, 10:39 »
Velkommen til Forumet ^^

Skulle det være noe du lurerer på er det bare å spørre,
Så kan sikkert noen svare.  [smile]
Jeg er nok mer sjeldent her en jeg er som fjellrev xD