Generelt > Bjeff! Mjau! Mø!

Tegnebrett / Drawpad hjelp plox!

(1/4) > >>

Piro:
Hey ho skogen, savannen, fjellet, havet og resten av stedene :p

Jeg har endelig mulighet til å kjøpe meg et ordentlig tegnebrett og da kommer jeg jo til dem samlede gruppen som har mest peiling på nettopp dette. Har et per nå, men (les under) det er meh. Så den digitale tegningen har blitt alt for mye utsatt.

Jeg tenker det skal være i _helst prisklassen under 2000,- men jeg kan nok strekke meg til 3000 +- hvis det er nødvendig for en betydelig forskjell. Jeg vil også ha et relativt stort tegnebrett. Det jeg har nå er et utrolig lite Wacom cintiq 260 (elns) og da mister jeg lysten på å tegne fordi å bruke det lille brettet tilsvarende en hel skjerm er forferdelig imo.

Erfaringer med tegnebrett dere har brukt e.l. blir satt stor pris på! Tanker rundt hvorfor nettopp det tegnebrettet er "bra" osv. Generelle anbefalinger etc. etc.

*venter i spenning*

Eltanin:
Det første tegnebrettet mitt var et Wacom Bamboo pen i størrelsen a6, så jeg forstår deg når du snakker små tegnebrett! Nå har jeg Intuos5 og er storfornøyd, så jeg vil jo naturligvis anbefale deg å holde deg innenfor wacom-familien. Jeg syns du bare skal se på de forskjellige wacombrettene, og finne noe som passer i både pris og størrelse for deg! Tror de fleste nye wacombrettene vil funke veldig fint for deg. C:

Edit: Oh. Jeg ser Wacom har byttet om på produktnavnene. Wacom Bamboo er nå Intuos, og Intuos5 er nå Intuos Pro.

AntiVanter:
Mitt første, og eneste, tegnebrett er et Wacom Bamboo Fun Pen and Touch i størrelse medium. Dette kjøpte jeg på Humac på Oslo City i 2011 til opp mot 1900 kr, tror jeg.

Jeg er veldig fornøyd med det. Det er et fint tegnebrett med stort virkefelt for pennen. Pennen trenger ikke å lades. :)

Jeg vet ikke hvor mye du har tenkt til å bruke tegnebrettet ditt, men for meg som ikke tegner noe voldsomt mye har dette tegnebrettet fungert supert, mest fordi det er stort, god penn med "viskelær" på toppen (husker ikke om dette er standard for alle, det er trolig det den dag i dag), og enkle knapper på siden for navigering. Prisen var også overkommelig, synes jeg. Det er rett og slett et fint verktøy for de som liker det enkelt.

Det eneste jeg synes er litt negativt er at selve tegneoverflaten er litt "ru". Eller, ikke ru, men det er litt motstand når du tegner. Dette gir en slags følelse av å tegne på papir, og dog det er vel og bra, så slites "nibsen" på tuppen av pennen ganske fort..

Og som Eltanin sa over her, så oppdaget jeg også at Wacom har tatt og mekka litt på navnene til produktene sine, så da antar jeg at Wacom Intuos Pen & Touch i størrelse Medium tilsvarer mitt tegnebrett. Tok en kjapp titt på pris, og her i Norge går det visst for rundt 1800 kroner.

Husk å tenke på at min lille "anmeldelse" kanskje ikke gjelder for det brettet som i dag tilsvarer mitt. Snart tre år er lang tid, og det har trolig kommet masse forbedringer i forhold til mitt. Det ser til og med veldig annerledes ut, skal du tro bildene!

Dette var da bare mine... idk. Råd. Tips. Vet ikke om det hjalp så mye, men ja.

Lykke til i jakten på tegnebrett! :D

Piro:
Ooooh, svar allerede, så bra!

Jeg vet ikke hvor mye jeg kommer til å bruke tegnebrettet, men håper det blir mye. Viskelærfunksjonen er allerede 15 hakk over det jeg har nå :p Men hvis tuppen blir slitt så er vel det uansett kjipt, enten man bruker det mye eller lite.

*hopperstraksinnpåwacomshjemmesideogsernærmere*

Noen som vet om et sted der det er "billigere" enn andre steder å bestille brett? Eller er det like greit å bare kjøpe via wacom?

Exodai:

--- Sitat fra: Piro på 22. nov, 2013, 22:24 ---Noen som vet om et sted der det er "billigere" enn andre steder å bestille brett? Eller er det like greit å bare kjøpe via wacom?

--- Slutt sitat ---

Søk på Wacom produktet du vil ha på http://www.prisjakt.no
Sida finner billigste nettbutikken i Norge. :)

Navigering

[0] Oversikt

[#] Neste side

Skift til full visning