Generelt > Litteratur

Erstatte bokmål med nynorsk skriftmål

(1/4) > >>

Trina:
Er det noen som vil argumentere for eller imot. Grunner til at noen kanskje ville vært for det er at nynorsk er mer norsk en bokmål. Bokmål som er et skriftmål av Knud Knudsen, som er en fornorskning av Danske ord. Mens Nynorsk som skriftmål er tatt ifra dialekter fra bygda da Ivar Aasen besøkte forskjellige deler i landet.

På en måte så har Norge også vært i union i lang tid med Danmark historisk sett, og den norske kongen var en dansk person som tok navnet Haakon den sjuende.

Så historisk kan det kanskje virke dumt å erstatte, og heller greit å ha de sidesatt. Men så høres nynorsk også litt kulere ut om alle har skrevet det.

Hva synes dere?

S.Z.:
Syns at det er på tide at samisk blir det offisielle skriftmålet i Norge, finsk er også noe som hadde passet meg helt fint.

Woofi:

--- Sitat fra: S.Z. på 25. okt, 2015, 20:05 ---Syns at det er på tide at samisk blir det offisielle skriftmålet i Norge, finsk er også noe som hadde passet meg helt fint.

--- Slutt sitat ---

^^^^^^

Sivi Rabbynx:
Er fra ei bygd med godt blandet med nynorsk og bokmål, bare hør å han som kommer fra bygda mi snakke rein Høyangersk nynorsk: https://www.youtube.com/watch?v=pid7jVOkmK0
Er så glad vi ikke snakker slikt på full tid, trur bygda hadde klikka.

vinde:
hadde det vert opp til meg så hadde vi lakt norsken på hylla og bytta ut med engelsk  [w-happy]

Navigering

[0] Oversikt

[#] Neste side

Skift til full visning