Generelt > Bjeff! Mjau! Mø!

Stoff Magasin ønsker å snakke med noen om alt-furries

(1/2) > >>

Stoff Magasin:
Hei,

Jeg heter Jonatan og er journalist for magasinet Stoff. Vi er et magasin for studenter og unge i Bergen.

Jeg jobber for tiden med en sak om alt-right-innflytelsen på deler av furry-samfunnet i USA. Jeg ønsker blant annet å utforske sammenhengen mellom ekstreme meninger og å gjemme seg bak ironi, memes etc. I tillegg kan det være interessant å diskutere ekstremisme og anonymitet.

Jeg vil gjerne snakke med noen i det norske miljøet som har noen tanker rundt dette. Det kan være alt fra personlige betraktninger og nyanseringer av bildet, til diskusjon rundt tematikken over. Dere bestemmer selv hvordan dere vil bli representert (anonymitet er også mulig).

Hvis dette høres interessant ut, eller dere har noe dere føler for å få sagt angående dette temaet, send meg en mail på jonatan.seemann@gmail.com. Håper å høre fra dere!

Miles T.F. Baxxter:
Hei Stoff Magasin!

Er dere bare ut etter å snakke med furs i Bergen, eller furs fra hvor som helst i landet?

Dax Cyro:
Beklager, men jeg tror ikke dette er en vinkling som er interessant for oss.
Hovedmålet bak furry fandommen er fokus på kunstneriske elementer. I form av tegninger, kostymer, musikk og mer.
Fandommen består av et veldig åpent og velkomment miljø som bruker mye tid på sosiale arrangement og veldedig arbeid.

Jeg ser heller ingen behov for å knytte ekstremistiske holdning opp mot fandomen.
Hvis du ønsker å fokusere på "å utforske sammenhengen mellom ekstreme meninger og å gjemme seg bak ironi, memes etc. I tillegg kan det være interessant å diskutere ekstremisme og anonymitet" er det fullt mulig uten at det kun fokuseres på en enkelt gruppe i samfunnet eller nasjonalitet.

Sist men ikke minst. Som du sikkert er klar over er furry fandomen en internasjonal fandom.
Det er derfor umulig å vinkle den mot et spesifikt land. Omtale om furries i et land vil for de fleste gjelde furries i resten av verden.

Det er sikkert gode tanker bak din vinkling, men igjen vårt fokus og arbeid går i en annen retning.

Hilsen
Kjetil Engen / Dax Cyro

Stoff Magasin:
Til Miles:
Vi er interesserte i å snakke med furs fra hele landet!

Til Kjetil / Dax:
Jeg forstår hva du mener, og er helt enig i at det ikke er rettferdig mot fandommen å knytte den opp mot noe som mange mener ikke har noe med furries å gjøre - nemlig ekstreme politiske holdninger.

Likevel føler jeg at det er naturlig for et magasin som oss å ville fortelle en historie som faktisk er reell, og som vi tror mange ville vært interesserte i å lese. Da har vi et ansvar for å fortelle den historien på en måte som for eksempel ikke skader eller sverter furry fandommen, eller latterliggjør den. Dersom det viktigste poenget er at disse alt-righterne ikke bør sees i lys av deres samtidige identitet som furries, er det helt greit. Men da er det et poeng vi har lyst til å få fram til leserne våre, og som jeg tror dere i fandommen ville kunnet stå bak.

Vi har spesielt lyst til å snakke med nordmenn fordi det er lettest for leserne å relatere seg til - leserne vet tross alt lite om fandommen fra før.

Håper det klarnet opp motivasjonen vår litt!

Gjerne ta kontakt med meg dersom noen er interessert i å diskutere nærmere.

Aikho:

--- Sitat fra: Stoff Magasin på 14. okt, 2018, 11:02 ---..."helt enig i at det ikke er rettferdig mot fandommen å knytte den opp mot noe som <snipp for korrektur> ikke har noe med furries å gjøre - nemlig ekstreme politiske holdninger."...
--- Slutt sitat ---

Der har dere jo svaret deres. Fandomen i seg selv er ikke politisk, så ikke gjør den det.

Navigering

[0] Oversikt

[#] Neste side

Skift til full visning