Skrevet av Emne: Deres lekreste selvlagde matretter  (Lest 1821 ganger)

Foxen

  • Aktiv Fur
  • **
  • Innlegg: 220
    • Vis profil
Deres lekreste selvlagde matretter
« på: 09. jul, 2014, 02:09 »
Et emne for de av oss som liker å lage mat!

Regler for emnet:
§1 - Kun ting du har laget selv.
§2 - Ikke noen Grandiosa eller ferdigretter fra Findus (eller noe i den duren).
§3 - Post bilde.
§4 - Skriv gjerne oppskrift.
Aldrig vidende at ville vige fra Ret og Retfærdighed, mindre raade nogen til ufornødne Processer eller i andre Maader med sine Raad befordre nogen uretvis Sag eller Intention.

Foxen

  • Aktiv Fur
  • **
  • Innlegg: 220
    • Vis profil
Sv: Deres lekreste selvlagde matretter
« Svar #1 på: 09. jul, 2014, 02:22 »
Mine to siste retter var henholdsvis laks (med agurksalat, poteter og rømme) og teriyakiwok.


Laks

Ingredienser
500 gram fersk laksefilet <- koster bare 30 kr på REMA
Smør
Poteter
Agurk
Eddik
Sukker
Salt

Til agurksalaten: kok opp vann og kvell dette deretter oppi en liten skål. Ta oppi 2-3 spiseskjeer med eddik (vanlig eddik, ikke eplecidereddik). Smak deretter til med sukker slik at ikke smaken blir for skarp. Avkjøl. Når blandingen er kaldt -skjær opp agurkskiver med ostehøvel og putt de i blandingen.

Sett poteter på kok. Fres smør i pannen. Stek laksen på middels-sterk varme. Begynn gjerne på sterk varme for å gjøre laksen lett hardt utenpå. Snu filetene jevnlig. Laksen er ferdig når den er hvit helt gjennom. Når potetene er ferdige er det bare å kose seg.





Teriyakiwok

Ingredienser
Teriyakisaus
Wokblanding (eller egenkuttede grønnsaker) ca. 400g
Strimla svinekjøtt (400g)
Olje
Ris

Sett risen på kok.
Varm opp olje i en stekepanne/wokpanne. Om du bruker frosne grønnsaker hiv dette inn først. Når grønnsakene ikke er stivfrosne lengre, sleng kjøttet oppi. Grønnsakene gir fra seg en del vann og det er en fordel om du skuffler dette ut med en skje - hvis ikke blir retten kokt isteden for stekt.

Når kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene er lett crunchy, ta oppi teriyakisausen og la dette frese sammen i 1-3 minutter, alt ettersom hvor godt stekt du liker dette. Bland eventuelt inn cashewnøtter om du føler for det. Krydre med chilikrydder for en litt ekstra piff!

Når risen er ferdigkokt er det bare å kose seg.

« Siste redigering: 09. jul, 2014, 02:25 av Foxen »
Aldrig vidende at ville vige fra Ret og Retfærdighed, mindre raade nogen til ufornødne Processer eller i andre Maader med sine Raad befordre nogen uretvis Sag eller Intention.

Foxen

  • Aktiv Fur
  • **
  • Innlegg: 220
    • Vis profil
Sv: Deres lekreste selvlagde matretter
« Svar #2 på: 12. jul, 2014, 01:10 »
Laga ostekake i dag! Kom igjen, det må da være flere som kokkelerer? :O
Aldrig vidende at ville vige fra Ret og Retfærdighed, mindre raade nogen til ufornødne Processer eller i andre Maader med sine Raad befordre nogen uretvis Sag eller Intention.

Craziux

  • Über Fur
  • ****
  • Innlegg: 2365
  • Mwahahahaha!
    • Vis profil
    • Furaffinity
Sv: Deres lekreste selvlagde matretter
« Svar #3 på: 12. jul, 2014, 03:38 »
Lagde dette her for en til 2 dager siden, stekt avokado med tzatziki saus og stekte grønnsaker som pynt rund :3

Furaffinity: Chronowolf - Weasyl: Chronowolf
SoFurry: Chronowolf - Second Life: CrazieHusky

Pax

  • Senior Fur
  • ****
  • Innlegg: 824
    • Vis profil
Sv: Deres lekreste selvlagde matretter
« Svar #4 på: 12. jul, 2014, 08:07 »
Jeg har fått creds for en tomatsuppe jeg har laget selv flere ganger x3 skal se om jeg får postet det her! Veldig enkel og lage men mye vanlige ingredienser ^-^